PROTIV KECMANOVIĆA PODNETE JOŠ DVE TUŽBE

13:44

27.02.2024

Podeli vest:

Foto: pexels.com

Višem sudu u Beogradu podnete su još dve tužbe protiv roditelja dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” ubio 10 i ranio šest osoba.

Dve nove tužbe su protiv Kecmanovića podneli roditelji ranjene dece i pripremna ročišta po tim tužbama zakazana su za mart i maj, saznaje Tanjug. Tužbe su podnete za naknadu nematerijalne štete usled fizičkog bola, pretrpljenog straha i psihičkog bola, dok je nastavnica podnela tužbu i zbog umanjenja životne aktivnosti.

Nedavno je tužbu za naknadu štete podnela i nastavnica istorije koja je takođe teško ranjena, a po njenoj tužbi još uvek nije zakazano pripremno ročište.

Prvu tužbu podnelo je 27 članova porodice ubijenih, a drugu članovi porodice Dukić, čija je ćerka ubijena, i po tim tužbama suđenje je u toku.

U ovom sudu vodi se i krivični postupak protiv Kecmanovića, instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, maloletni K. K. učio da puca, dok on krivično ne može da odgovora jer u trenutku izvršenja dela nije imao navršenih 14 godina.

Sud je u tom postupku odlučio da prihvati predlog Višeg javnog tužilaštva i suđenje zatvori za javnost. Suđenje se nastavlja u četvrtak i petak ove nedelje.

(Pančevac/Politika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.