OVO SU REZULTATI VEŠTAČENJA: Majka Danke (2) pretraživala na telefonu granični prelaz Srbije i Rumunije

11:39

02.04.2024

Podeli vest:

Društvene mreže

Nakon veštačenja telefona majke nestale Danke Ilić otkriveno je da je ona neposredno pre nestanka deteta guglala granični prelaz između Srbije i Rumunije, piše Informer.

„Jako je čudno ponašanje majke i ono što je tražila u kompjuteru i telefonu neposredno pre nestanka. Ona je pretraživala na guglu granični prelaz Kladovo – Turnu-Severin“, otkrio je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

Takođe, majka deteta pretraživala je i pojam krivične odgovornosti, tačnije, kolika je odgovornost za neka određena krivična dela.

Glavni urednik Informera izneo je još jednu ekskluzivnu informaciju:

„Svi treba da znamo da policija maksimalno čini sve ne bi li mala Danka bila pronađena. Dve ili tri nedelje pre nestanka, njeni roditelji su je vodili na specijalistički pregled u Beograd. Kakav pregled je bio i o čemu se tačno radi, ne mogu sad da kažem zbog istrage“, ispričao je Vučićević.

Podsećamo, potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala u utorak, 26. marta u 13.45 u naselju Banjsko Polje, ušla je u osmi dan, ali jasnih informacija o sudbini deteta, nažalost, još uvek nema.

U trenutku nestanka, mala Danka je na sebi imala ljubičaste pantalone i maslinastozelenu jaknu.

U istragu se uključila i austrijska policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem se, navodno, nalaze dve Rumunke sa devojčicom koja izgledom i uzrastom neverovatno podseća na Danku. Ambasada Srbije apelovala je na sve koji u Austriji prepoznaju devojčicu sa snimka da odmah pozovu policiji, a u međuvremenu je i Interpol objavio međunarodnu potragu za devojčicom iz Srbije.

„Stalno smo u kontaktu sa načelnikom UKP MUP Srbije i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i oni zaista posvećeno rade na ovom slučaju“, rekao je juče Marko Blagojević, ambasador naše zemlje u Austriji. „Pratimo sve što je novo i što može da pomogne ili ubrza utvrđivanje istine u vezi sa ovim slučajem. U koordinaciji smo i sa austrijskom policijom koja je pokrenula istragu. Sada očekujemo da bečka policija utvrdi identitet osoba koje se nalaze na tom snimku.“

Video zapis, koji je u subotu uveče u Beču zabeležio jedan srpski državljanin na tramvajskoj stanici Šotering, digao je na noge sve u Beču, ali i čitavoj Austriji. Svi su u pripravnosti, ne samo pripadnici srpske zajednice, već i ljudi iz regiona, a angažovali su se i Rumuni, jer je možda reč o njihovim državljankama. Iz bečke policije nisu mogli da daju više detalja o ovom slučaju, ali su rekli da je izgubljeno desetak sati u potrazi, jer je snimak najpre poslat u Beograd, odakle su nešto kasnije kontaktirali sa austrijskom policijom.

(Pančevac/Novosti)

MOLIMO BOGA DA JE DANKA NA SNIMKU Oglasio se pradeda Danke (2): Prošao sam poligraf

Interpol objavio potragu za Dankom Ilic (2)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.