SADRŽAJAN I PRIJATELJSKI RAZGOVOR Vučić se sastao sa Širli Ajorkor Bočvej, ministarkom spoljnih poslova Gane

12:17

12.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/IN/budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministarku spoljnih poslova i regionalnih integracija Republike Gane Širli Ajorkor Bočvej.

„Sadržajan i prijateljski razgovor sa ministarkom Širli Ajorkor Bočvej o svim temama od značaja za naše bilateralne i ekonomske odnose. Detaljno sam upoznao uvaženu sagovornicu sa aktuelnim izazovima sa kojima se Srbija susreće na međunarodnom planu, kao i sa koracima koje će naša zemlja preduzeti kako bi odbranila svoje državne i nacionalne interese“, objavio je Vučić na Instagramu.


Dodao je da su razmenili mišljenja i o razvoju gobalne geopolitičke situacije i mestu dve zemlje u novom kontekstu bezbednosnih i diplomatskih izazova.

Zahvalio sam na podršci Gane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i istakao da je u današnjim vremenima, više nego ikada, neophodno da se sve zemlje vrate principima Povelje Ujedinjenih nacija i načelima međunarodnog prava, kao jedine osnove na kojoj treba graditi međusobno poverenje i poštovanje u odnosima među državama.

„Zamolio sam uvaženu ministarku Širli Ajorkor Bočvej da prenese srdačne pozdrave predsedniku Nanu Akufo-Adou, iskrenom prijatelju naše zemlje, čija poseta Srbiji je dala novi zamah našim tradicionalno dobrim odnosima, na koje smo ponosni“, naveo je Vučić.

(Pančevac)

BROJIMO SITNO DO PRAZNIKA! Evo koliko će vam se POVEĆATI DNEVNICA ukoliko budete radili za NERADNE DANE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.