NEVEROVATNO U Nišu uklonili bombu od jedne tone i skoro 500 KG eksploziva

13:44

21.04.2024

Podeli vest:

RINA

Niš – U Nišu je počela akcija neutralisanja i uništavanja avio-bombe zaostale iz NATO bombardovanja, u kojoj učestvuje oko 230 osoba, od kojih 144 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i gradskih službi grada Niša.

Akcija neutralisanja i uništavanja avio-bombe zaostale iz NATO bombardovanja u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu počela je nakon što je stanovništvo dela naselja Stevan Sinđelić uspešno evakuisano, izjavio je v. d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

– Evakuacija dela naselja Stevan Sinđelić je uspešno završena, bez ikakvih problema i u ovom momentu operativni štab izdaće naredbu za početak druge, najrazličnije faze ove akcije, neutralizaciju bombe, potom njeno utovaranje i transport na bezbednu lokaciju gde će biti uništena – rekao je Čaušić.

Precizirao je da je evakuisano 1.300 ljudi, od toga 1.280 samostalno, dok je 20 smešteno u prostorije koje je obezbedio grad Niš, a 17 je zatražilo lekarsku pomoć koja im je omogućena.

Načelnik Sektora za vanredne situacije je ukazao da će akciju neutralizacije bombe izvesti pripadnici Odeljenja za uništavanje eksplozivnih ostataka rata SVS i precizirao da je reč o avio-bombi MK 84, težine 1.000 kilograma, 2.000 libri kalibra, koja sadrži 430 kilograma eksplozivnog punjenja.

Čaušić je dodao da u ovoj akciji koja je počela jutros u 8.10 časova učestvuje oko 230 osoba, od kojih 144 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i gradskih službi grada Niša.

Istakavši da je reč o jednoj od najvećih bombi koja je pronađena na teritoriji Republike Srbije, Čaušić je naglasio da će po njenoj neutralizaciji, ona pod pratnjom uz zatvorene ulice trase kojom će se voziti biti premeštena na bezbednu lokaciju van grada Niša, gde će biti uništena.

(Pančevac/RINA)

NAJPOPULARNIJE IZLETIŠTE ZA PRAZNIKE Ekspanzija turizma u Ovčar Banji! OVO najviše privlači goste

ČUDOTVORNE VODE U OVČAR BANJI: Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.