KAČAREVO: Ugašen požar na smetlištu

Pored deponije, velika vatra i dim su zahvatili su i suvo rastinje, tako da se vatra širila ugrožavajuci zadnji red kuća u Ulici Cara Lazara, kao i rubni deo groblja

15:31

26.08.2024

Podeli vest:

Foto: Privatna arhiva

Ugašeno je smetlište u Kačarevu, koje je gorelo tokom vikenda, a prema rečima nadležnih službi za taj požar odgovorna su zasad nepoznata nesavesna lica.

Pored deponije, velika vatra i dim su zahvatili su i suvo rastinje, tako da se vatra širila ugrožavajuci zadnji red kuća u Ulici Cara Lazara, kao i rubni deo groblja, navodi predsednik kačarevačkog Saveta MZ-a Branko Bokun.

– Mesna zajednica i naše komunalno preduzeće su u ranim jutarnjim časovima 24. avgusta alarmirali sve nadležne gradske sluzbe zajedno sa  gradonačelnikom i Službom za vanredne situacije. Pozvali smo Vatrogasnu službu Panceva i Dobrovoljno vatrogasno društvo Kacareva sa njihovom cisternom, a već sutradan u popodnevnim satima je lokalizovan požar, ali je dim sa smletista ugožavao zdravlje meštana više od polovine naseljenog mesta – navodi Bokun.

On dodaje da su dogovorene aktivnosti u sadejstvu s nadležnim službama Grada, da podhitno već od danas krene sanacija smetlišta, da se postavi video-nadzor, kako bi komunalno preduzeće imalo uvid i kontrolu nad deponijom.

(Pančevac/J. Filipović)

KAČAREVO U sredu tretman suzbijanja komaraca

KAČAREVO: Izmenjena trasa linije Pantransporta u toku trajanja Slaninijade

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.