ŠAPIĆ POVODOM OPTUŽBI ZA NAMEŠTANJE TENDERA: Mi ćemo insistirati da tužilaštvo utvrdi da li je bilo koruptivnih radnji

17:42

12.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/youtube

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da će insistirati da tužilaštvo utvrdi da li je bilo koruptivnih radnji i nameštanja tendera.

Odgovarajući na pitanje o tvrdnji Vladimira Đukanovića, da bi tužilaštvo trebalo da se uključi u istragu o snimku gde navodno šef kabineta gradonačelnika Beograda Nenad Milanović nudi predstavnicima turske kompanije Kentkart da će im namestiti tender za novi posao, i da bi za to trebalo da Šapić krivično odgovara, on je rekao da je zadovoljan što se tužilaštvo uključuje.

„Ne pratim šta govori Vladimir Đukanović, ali se sa njim slažem da treba i ja i svi drugi krivično da odgovaramo, kao što bi trebalo da odgovaraju i oni ako se ispostavi da su nas lažno optužili i zato sam srećan što će tužilaštvo da uđe u čitav predmet, u sve što se dešavalo u ovih 13 godina“ rekao je Šapić.

Objasnio je da brani interes grada i da je spreman da podnese ostavku i da krivično odgovara ako bude dokaza za krivicu.

„Mi ćemo insistirati da tužilaštvo utvrdi da li je bilo koruptivnih radnji, koliko su snimali i o čemu su razgovarali, mi branimo interes grada i ne da ću podneti ostavku, nego sam spreman da krvično odgovaram ja i svi oni koji imaju veze sa tim snimkom, ako za to imaju dokaz“ rekao je gradonačelnik.

Naveo je da ukoliko se ispostavi da elemenata krivičnog dela nije bilo i da su to razgovori koje svako sme da vodi, obaveza je medija da to osude.

„Mi ćemo podneti krivične prijave za narušavanje ugleda mene i svih nas, ako krivičnog dela nije bilo i vaša je obaveza da to osudite i da podržite“ rekao je Šapić i dodao da se „ne može prvo u medije nego u policiju“.

On se pitao i zašto oni koji ga optužuju nisu predali policiji dokaze da je neko želeo da to protivzakonito uradi, kao i da nisu objasnili za koji tender i javnu nabavku im je šta nuđeno i koji su koraci koji su urađeni.

 

(Pančevac/RTS)

KARTE JEFTINIJE I ZA 50 ODSTO Šapić otkrio nove cene za beogradski prevoz: Najjeftinija karta 50 dinara, dnevna 200 za obe zone!

GRADONAČELNIK BEOGRADA NA OTVARANJU SAJMA Šapić: Beograd je regionalni centar voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.