VJT TRAŽI PRITVOR ZA MALOLETNIKA SA VOŽDOVCA Tinejdžer (16) saslušan zbog ubistva Đorđa Mijatovića

11:06

28.05.2024

Podeli vest:

Foto: bg.vi.jt.rs

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je Višem sudu da se maloletniku (16) koji se sumnjiči za teško ubisto Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade Bosne i Hercegovine odredi pritvor, saznaje „Blic“.

Prema saznanjima ,,Blica“, Tužilaštvo je predložilo pritvor zbog postojanja osnove sumnje zbog opasnosti da bi maloletnik boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke i jer postoji osnovana sumnja da bi mogao da ponovi krivično delo.

– Mera pritvora je predložena i zbog uznemirenja javnosti – kaže izvor „Blica“.

Maloletnik uhapšen zbog ubistva

Prema nezvaničnim saznanjima, mladiću (16) se na teret stavlja krivično delo – teško ubistvo.

Kako je „Blic“ pisao, policija je identifikovala i drugog osumnjičenog koji je takođe šesnaestogodišnjak i za njim se intezivno traga.

Mijatovića udarali u glavu

Kako saznajemo, maloletnici se sumnjiče da su Mijatoviću zadali udarce u glavu.

Kako je „Blic“ pisao, Mijatović je preminuo na realizaciji. Lekari nisu uspeli da završe svu dijagnostiku kada je on preminuo. Obdukcija je, prema nezvaničnim saznanjima, pokazala da je dobio šest udaraca u glavu, od kojih je jedan bio u predelu slepočnice. Upravo je taj udarac, kako je rekao naš izvor, izazvao pucanje lobanje, što je dovelo do epi napada i infarkta.

– Huligani su dečaku koji ima desetak godina uzeli loptu i šutnuli je. Dečak je otišao kod oca i požalio se, nakon čega je Mijatović sišao i rekao im da ostave dečaka na miru. Tad su se huligani zaleteli i krenuli da ga neprestano udaraju. Skakali su mu po glavi. Šutirali ga. Od toga mu je naprsla lobanja. Hteli su i da ga zapale bakljom – rekao je poznanik Mijatovića.

(Pančevac/Blic)

Pretučen NASMRT u parku na Voždovcu Đorđe Mijatović, ROĐENI BRAT MINISTRA BiH

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.