FK Železničar – tim koji zaslužuje da igra Superligu

Sivić: Verujem mojim igračima sto posto, pokazali su karakter kada je bilo najteže. Pred nama je diplomski ispit ove sezone i verujem da ćemo ga položiti sa najvišom ocenom

12:35

29.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram

Fudbalski klub Železničar nalazi se na pragu velikog uspeha. Možda i najvećeg u svojoj bogatoj istoriji!

Kako stručnjaci kažu mnogo je veći uspeh u debitantskoj sezoni opstati u društvu superligaša, nego se plasirati u elitu. Dizelka je bila  u gotovo bezizlaznoj sutuaciji, ali dolaskom Tomislava Sivića na mesto šefa stručnog štaba Železničar je zaigrao kao preporođen. Od već viđenog putnika u niži rang, „dizelka” je ostvarila sjajnu seriju u plej-autu, dospela je do baraža i prilike da kroz dve utakmice sa Inđijom očuva status Superligaša.

Šef stručnog štaba Železničara Tomislav Sivić rekao je da njegov tim zaslužuje da igra Superligu  i da veruje svojim igračima sto posto jer su pokazali su karakter kada je bilo najteže.

„Pre svega hvala na čestitikama. Od tri nemoguće misije kroz koje sam kao trener prolazio, rekao bih ovako – teško, teže, najteže. Da ovo je bio ubedljivo najteži posao, jer je pred nama bilo pet utakimca u kojima nismo imali prava ni na jedan kiks. Bila je to klinička smrt, a onda se pojavio taj jedan impuls u životu. Nemoguće je postalo moguće, pa smo sada došli u priliku koju nećemo propustiti. Očekuju nas utakmice sa Inđijom, to je jedna pismena ekipa, sa odličnim trenerom koji je vodi već tri godine.

U četvrtak, 30. maja, na stadionu „Lagator” u Loznici, na programu je prva utakmica baraža. Od 18 sati Inđija dočekuje Železničar. Revanš je zakazan za ponedeljak, 3. jun. Od 20 sati „zelena oaza” u Pančevu biće poprište još jedne istorijske fudbalske bitke.

Ipak, dobro pamtim utakmicu u Inđiji pri mom prvom dolasku u Pančevo, tada sam bio samo jedan dan u klubu, a Inđija nam je dala četiri komada. Sve ćemo uraditi na terenu da se sportski revanširamo za taj poraz, da vratimo stvari na svoje mesto, jer Železničar zaslužuje da igra Superligu. Kada se izdigao iz ove situacije, tu nema nikakve dileme. Verujem mojim igračima sto posto, pokazali su karakter kada je bilo najteže. Pred nama je diplomski ispit ove sezone i verujem da ćemo ga položiti sa najvišom ocenom – rekao je Sivić.

Jedan od najiskusnijih u Željinom timu, stub odbrane, strelac kada je bilo najpotrebnije, nekadšnji učesnik Lige evropskih šampiona Vojsilav Stanković, takođe gaji neskriveni optimizam, ali i oprez.

„Treba da izađemo na teren, da damo svoj maksimum, da ispoštujemo sve što trener traži od nas i onda neće biti problema. Inđija je vrlo dobar tim, a takođe i ja imam loše isustvo protiv nje. Pobedila nas je u prijateljskom meču u Pančevu 3:0, pa mislim da je vreme za revanš. Sutra moramo da izađemo na teren i pokažemo da smo tim koji zaslužuje Superligu. Voleo bih da sav posao završimo već u prvoj utakmici, ali u fudbalu ništa nije sigurno. Moramo da budemo strpljivi i ostvarimo povoljan rezultat. Pozivam naše navijače, ako mogu i sutra da dođu u Loznicu da uživaju u prelepom ambijentu novog stadiona, ali i u ponedeljak da napune stadion u Pančevu i da uz njihovu podršku, zajednički proslavimo opstanak u Superligi – istakao je Voja Stanković.

Dakle, još dva koraka do konačnog cilja!

(Pančevac/FK Železničar)

VASINI JUNIORI OSVOJILI MEDALJE: Tamari zlato, srebro Nadi i Hristini, pohvale mentorki Biljani Krstin

Komentar

  1. Pančevac каже:

    Zaslužuju sigurno. Nije superliga ništa posebno da ne mogu postati standardni superligaš. Sa druge strane značajno bi doprineli razvoju Mise,dela grada gde im je stadion.Svi navijamo za Želju.

    0
    0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.