KAD SE ZAINATI, SVE MOŽE! Neverovatan preokret Đokovića u 3. kolu RG! Srbin savladao Musetija u 5 setova!

08:29

02.06.2024

Podeli vest:

Printscreen

Kad se zainati onda sve može. To je i sam priznao Novak Đoković nakon što je posle pet setova pobedio Lorenca Musetija u 3. kolu Rolan Garosa i plasirao se u narednu rundu gde ga čeka Francisko Serundolo.

Bilo je tačno 22.36 kada su Novak Đoković i Lorenco Museti izašli na teren „Filip Šatrije“ kako bi odigrali meč 3. kola Rolan Garosa. Taj duel je trebalo da počne u 20.15, ali su otganizatori zbog kiše koja stalno pada, ubacili još jedan meč pre nego što će na teren izaći Srbin i Italijan.

I otežali su Dimitrov i Bergs ionako teške okolnosti, pa smo umesto tri gledali četiri seta u tom meču.

Elem, samo što je izašao na teren, Đoković je jasno svima stavio do znanja ko će se pitati u tom duelu. Iako je prvi pretrpeo brejk, Novak je odmah vratio isti, i tako Musetiju poručio da će borba biti neprestana.

I bila je, sve do 6:5 u tom setu, a onda je Srbin napravio još jedan brejk i uživanje je moglo da počne.

Nije prvi put, ali Novak Đoković se samo ugasio pri rezultatu 4:1 u drugom setu. Vodio je do tog trenutka, sve je konce držao u svojim rukama, a onda kao da je neko pritisnuo dugme „of“. Imao je Đoković i set loptu na svoj servis u taj-brejku drugog seta, ali nije uspeo da je iskoristi.

Spori uslovi koji su posledica kiše koja non-stop pada u Parizu i teške lopte više su odgovarale Musetiju. Da se igralo po suncu, lopta bi odskakala više i Nole ne bi imao toliko problema sa Musetijevim bekhendom kao što je imao u prva dva seta. Italijan je igrao „ludo“. Pogađao je linije, odlično skraćivao lopte, a onda je uvideo i koja je Novakova slaba tačka, pa je samo na nju igrao.

Pogađate, to su smečevi. Odavno nismo videli da neko na tako vu+isokom nivou, tako loše izvodi smečeve.

Drugi element za kojim su obojica posezali su drop-šotovi. Trudili su se da prekidaju duge poene kojih je bilo dosta, pa si zato i loptoce skraćivali.

Do sredine drugog seta je Novak bio taj koji je vodio glavnu reč, a onda je stvar počela da se obrće. Na to, Novaku je malo opala energija i nekoliko puta je gubio već dobijene poene kombinacijom svojih mlakih završnica i nestvarnih Muzetijevih kontri.

Taj period od sredine drugog seta do 2:2 u četvrtom setu bilu su ključni u Musetijevoj igri. Nakon toga je potpuno i psihološki potonuo. Napravio je brejk u tom gemu i, zaista, postao drugi igrač. Bolji igrač, onaj sa početka meča.

Kako se stadion praznio tako su oni koji su ostajali koji su navijali za Noleta. I baš oni dali su mu vetar u leđa da na 2:2pruži šansu da zablista. Zato je kada se sve zavrilo, Nole jedan deo konferencije posvetio i navijačima.

Videli smo u tom meču i sve ono što vidimo iskosno Novakovo na terenu: malo priče sa sudijom, malo više sa boksom, poneki pad i povratak na vrh.

A Nole kako je krenuo, vrh mu je sigurno još neko vreme zagarantovan,

(Pančevac)

ROLAN GAROS Đoković je u trećem kolu

DANAS IGRA ČETVORO SRPSKIH TENISERA: Đoković protiv Karbaljesa Baene, Kecmanović protiv Medvedeva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.