Đoković u polufinalu Olimpijskih igara

22:40

01.08.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS

BEOGRAD – Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Olimpijskih igara, pošto je posle dva seta pobedio 11. igrača sveta Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6(3).Drugi teniser sveta je do pobede stigao posle dva sata i dva minuta.

Đoković je u četvrtom gemu prvog seta iskoristio prvu brejk loptu i sigurnim servisom u narednom gemu poveo sa 4:1. Do devetog gema nije bilo brejkova, kada je Đoković na svoj servis iskoristio drugu set loptu i stigao do prednosti.

Nakon što je u drugom gemu drugog seta Cicipas oduzeo servis Đokoviću, da bi se u narednom srpski teniser požalio na povredu i morao je da zatraži medicinski tajm-aut, pri rezultatu 0:3.

Nakon tajm-auta Grk je napravio novi brejk i poveo sa 4:0, ali je Đoković odgovorio brejkom u narednom gemu i smanjio na 1:4.

„Zadovoljan sam pobedom, ali sam zabrinut zbog povrede za sledeći meč“, izjavio je Đoković za RTS posle meča. Đoković je pre dva meseca operisao koleno, a tokom drugog seta se požalio na bol u tom kolenu.“Jako sam zabrinut. Osetio sam u drugom setu jak i oštar bol, ne znam da li sam se okluznuo ili udario. Bol se smanjio, završio sam meč, ali tako je bilo i na Rolan Garosu, pa sam sutradan saznao da sam teže povređen“, dodao je Đoković.

U devetom gemu Đoković je spasao tri set lopte i potom napravio novi brejk, a u narednom gemu stigao i do izjednačenja 5:5. U naredna dva gema nije bilo brejkova i set se rešavao u taj-brejku.

Nakon mini brejka Cicipasa u drugom poenu, Đoković je odgovorio u četvrtom i petom poenu i poveo sa 3:2. Cicipas je uzvratio u sedmom poenu smanjio na 3:4, ali je Đoković u narednom poenu napravio nove mini brejkove u naredna dva poena, poveo sa 6:3 i stigao do tri meč lopte.

Sigurnim servisom u 10. poenu Đoković je stigao do pobede i plasmana u svoje četvrto polufinale olimpijskih igara.

U borbi za finale Đoković će igrati protiv Italijana Lorenca Muzetija.

BONUS VIDEO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.