OMOLJICA: Gran-pri „Žisela“ osvojio Drago Latinović iz Futoga

20:27

05.08.2024

Podeli vest:

Foto: Radovan Đerić

Pedeset četvrti međunarodni festival amaterskog filma „Žisel” završen je u nedelju, 4. avgusta, kada su, nakon druge projekcije, uručene nagrade najboljima na letnjoj sceni omoljičkog Doma kulture.

Odlukom žirija ovogodišnji gran-pri osvojio je Drago Latinović iz Futoga za film „Cvetanje”, a vredno priznanje uručio mu je direktor omoljičkog Doma kulture Dušan Lukić.

Prvu nagradu dobila je Petra Lukić Jović iz Beograda za ostvarenje „Poslednja stanica”; drugo mesto je zauzeo je Božidar Kunsteli iz slovenačog Maribora za „Žarek“, a na treće mesto plasirao se rad Dimeta Talevskog pod nazivom „Povratnikot”.

Bilo je još nagrada, a recimo priznanje za najbolji scenario dodeljeno je Luki Stefanovu, Aljoši Dakiću i Jovani Cvjetićanin za film „Skupljači kamena”.

Treba napomenuti da su u subotu i nedelju održane prva i druga projekcija filmova, a u petak, 2. avgusta, otvoren je 52. Salon umetničke fotografije.

Tom prilkom je, pored ostalog, prva nagrada pripala poznatom majstoru Zdravku Simijonoviću iz Banatskog Brestovca za kolekciju radova „Svi na frezu”, „Krunjač 2”, i „Savremeni Božić u Banatu“.

 

(Pančevac/J. Filipović)

OMOLJICA: Od 2. do 4. avgusta 54. Međunarodni festival amaterskog i video filma i 52. Međunarodni salon fotografije

OMOLJICA: Tokom strit-art manifestacija urađeni grafiti na dve lokacije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.