Za svakog po nešto: 28. ,,Dani druženja“ u Starčevu

Program „Dana druženja“ trajaće do 11. avgusta, a ulaz na sve događaje je besplatan

12:48

07.08.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Organizatori dvadeset osme manifestacije „Dani druženja“, koja se tradicionalno održava u Starčevu, i ove godine pripremili su različite sadržaje namenjene najmlađima. Program „Dana druženja“ trajaće do 11. avgusta, a ulaz na sve događaje je besplatan.

Na ovogodišnjim starčevačkim „Danima druženja“ može se naći – za svakog po nešto. Ipak, čini se, i ovog puta, da u bogatom i raznolikom programu dvonedeljne manifestacije najviše i najlepše uživaju najmlađi. Za njih se gotovo svakog dana priređuju predstave, takmičenja, radionice ili igre.

Kao i prethodnih godina, najmlađi Starčevci, ali i njihovi drugari iz Pančeva i okolnih mesta, najviše su se obradovali višečasovnoj zabavi i druženju sa animatorima. Ali, „Dani druženja“ ne bi bili potpuni bez sada već tradicionalnog nastupa Plesnog studija „Lana“. Ovog puta talentovane mažoretkinje pripremile su čak 18 koreografija, kao i, prvi put do sada, dve koreografije hip-hop grupe. Na kraju večeri, u mažoret i hip-hop plesu mogli su se oprobati i okupljeni mališani.

Mlade mažoretkinje svake godine sa radošću učestvuju u ovoj manifestaciji, kaže Bogdana Kelča iz ovog plesnog studija.

Ove godine je 6. put da nastupamo na manifestaciji “Dani druženja” i čast nam je da smo ovde svake godine. Naš klub je osnovan 2018, a prva manifestacija na kojoj smo učestvovali je, zapravo, i bila „Dani druženja“. Ove godine, kao i svake, imamo bogat program. Imamo i veliku podršku naših Starčevaca. Jako je lepo da devojčice iz Starčeva nastupaju u svom mestu – dodala je Bogdana.

Podsećamo, „Dane druženja“ već 28. put zajedno organizuju Mesna zajednica Starčevo, Dom kulture, Kreativni kulturni klub i mnogobrojni sportski klubovi i lokalna udruženja. Kako organizatori ističu, iz godine u godinu se trude da program bude što kvalitetniji i raznovrsniji, a naročitu pažnju posvećuju programu za najmlađe Starčevce.

Letnji program u Starčevu organizuje tim iskusnih ljudi koji znaju da prepoznaju potrebe lokalne zajednice. Mislim da je publika zadovoljna, što je najvažnije. Dobar deo programa uvek je namenjen najmlađim Starčevcima, i tako je i ove godine – navodi Petar Andrejić, predsednik Mesne zajednice Starčevo.

Da organizatori vode računa o ukusu i interesovanjima posetilaca potvrdio je i Marko Ivošević, direktor Doma kulture “29. novembar” u Starčevu. Prema njegovim rečima, programi za decu privlače veliku pažnju kako meštana, tako i gostiju:

Nijedan program nema ispod, otprilike, pedesetak dece, što je izuzetan broj, s obzirom na to da se veći deo programa odvija u večernjim ili popodnevnim časovima, kada možda ne mogu svi koji bi želeli da dođu. Sve organizujemo na otvorenom, najčešće na Trgu neolit, i svima je dostupno. Vrlo je interesantno to što imamo dosta učesnika sa strane, odnosno, onih koji nisu iz Starčeva, već dolaze iz okolnih mesta da bi posetili naše aktivnosti – rekao je Ivošević.

„Dani druženja“ trajaće do 11. avgusta, do kada će zainteresovani biti u prilici da uživaju u brojnim sadržajima namenjenim deci, radionicama, izložbi kućnih ljubimaca, izviđačkom višeboju i sportskim turnirima.

(Pančevac/RTV Pančevo)

OMOLJICA: „Cipovke“ otvaraju sutra 11. „Porodične dane“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.