Vaterpolisti Srbije u finalu Olimpijskih igara

16:05

09.08.2024

Podeli vest:

pritnscreen/RTS

BEOGRAD – Muška vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se danas, treći put uzastopno, u finale Olimpijskih igara u Parizu, pošto je u polufinalu pobedila selekciju SAD 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0).

Srbiju je do pobede predvodio Nikola Dedović sa četiri gola, a Nikola Jakšić postigao je tri. Po jedan gol postigli su Sava Ranđelović, Nemanja Vico i Petar Jakšić. Golman Radoslav Filipović imao je 10 odbrana.

U američkom timu najefikasniji je bio Marko Vavić sa dva gola, a ostali su postigli po jedan.

Srpski tim igraće u nedelju od 14 časova za treću uzastopnu zlatnu olimpijsku medalju.

U prvoj četvrini američki tim je imao prednost, a Srbija je uspavala da izjednači preko Jakšića i Ranđelovića, ali i zahvaljujući golmanu Filipoviću.

Srpski tim igrao je dobro u odbrani, a golovima Petra i Nikole Jakšića stekao je u drugoj četvrtini dva gola prednosti, koje je preko Dedovića sačuvao do kraja poluvremena.

Dedović je nastavio da pogađa, pa je na početku treće četvtine, sa dva igrača više, Srbija povela 7:4.

Amerikanci su dobro igrali sa igračem više i smanjivali su prednost srpskog tima na dva gola, preko Marko Vavića i Aleksa Bovena za 8:6.

Srpski tim je igrao dobru odbranu, ali nije iskoristio nekoliko napada kojima bi se vratio na tri razlike. Takođe, ni vaterpolisti SAD nisu uspevali da se primaknu na gol zaostatka, dobro je branio Filipović i sačuvao dva gola prednosti uoči početka četvrte četvrtine.

Dedović je postigao gol za 9:6, a zatim je Filipović imao nekoliko dobrih odbrana i čuvao prednost Srbije. Nikola Jakšić je zatim doneo Srbiji četiri gola prednosti na nešto više od tri minuta pre kraja. Rezultat se nije menjao, pa se Srbija plasirala u finale i osigurala olimpijsku medalju.

U drugom polufinalu večeras od 19.35 igraju Mađarska – Hrvatska.

Utakmice za medalje igraju se u nedelju, poslednjeg dana takmičenja na Olimpijskim igrama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.