VIKEND U ORL AMBULANTI Dr Božić: Neuobičajeno je da nije bilo krvarenja iz nosa, to je normalno za ovo doba godine

09:18

08.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/RTV Pančevo

Tokom vikenda umeren broj pacijenata u ORL ambulanti u Opštoj bolnici. Najčešće su dlazivi zbog komplikacija gornjih respiratornih infekcija, deca zbog gutanja stranih tela, ali još uvek ima padova i povređivanja sa bicikla.

Tokom vikenda nisu retki slučajevi povređivanja obično prilkom vožnje bicikla, ali i sa promenom vremena česta su krvarenja iz nosa koje pacijenti ne mogu sami da zaustave, to spada u Hitne slučajeve. Kako je bilo tokom vikenda i kome su najčešće pružali pomoć istakao je načelnik ORL Odeljenja dr Veljko Božić:

– Vikend je uobičajen kao i prethodni i broj pacijenta se ne razlikuje od prošlog viknda, mala deca sa komplikacijama gornjih disajnih puteva. Bilo je i nekoliko gutanja stranih tela što hrane ili drugih predmeta. Ono što je neuobičajeno je da nije bilo krvarenje iz nosa što je uobičajeno za ovo doba godine zbog skoka pritiska koji nastaje zbog promene vremena. Ima dosta povreda jer je još uvek lepo vreme, istakao je načelnik orl Odeljenja dr Veljko Božić.

U ambulanti kod otorinolaringologa u Opštoj bolnici nema zakazivanja dovoljan je uput i pacijenti će biti pregledani, napominje načelnik Božić.

(Pančevac/RTV Pančevo)

JUŽNI BANAT: Bolesti srca i krvnih sudova vodeći uzroci smrti

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.