PREDSEDNIK NA PROSLAVI U AMABASADI SAD Hil: Srbija i Amerika su kao 2 prijatelja koji su se malo razišli, a sada su opet zajedno! FOTO

20:01

29.06.2023

Podeli vest:

printascreen/ig

U rezidenciji ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila danas se proslavlja Dan nezavisnosti, 4. jul. Na proslavu Dana nezavisnosti oko 19 sati došao je predsednika Srbije Aleksandar Vučić.

Brojne zvanice iz različitih sfera javnog života Srbije okupile su se u rezidenciji. Ambasador Kristofer Hil sa suprugom Džuli, zamenik ambasadora Džon Ginkel sa suprugom i vojni ataše sa suprugom primaju čestitke.

U rezidenciju su takođe pristigli poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, bivši ministar Rade Basta, Vuk i Danica Drašković, predsednik Saveta za strateške politike Dragan Šutanovac, lider Srpske levice Radoslav Milojičić Kena, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i bivši predsednik Lige socijaldemokrata Nenad Čanak.

Svečanosti prisustvuju i direktor „Кoridora Srbije“ Aleksandar Antić, Miroslav Miki Aleksic iz Narodne stranke, lider Demokratske stranke Zoran Lutovac, kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i lider Narodne stranke Vuk Jeremić.

Na proslavu su zatim stigli biznismen Miroslav Miskovic, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a tu su i princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević, republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac, vladika Atanasije, lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, dok su iz Stranke slobode i pravde došli Marinika Tepić, Dragan Đilas i Borko Stefanović.


Zvanični program počeo je maršem marinaca, pozdravom zastavi i intoniranjam himni dve države.

Ambasador Kristofer Hil počeo je govor na srpskom jeziku, kako kaže, po savetu jednog kolege.

– Srbija i Amerika su kao dva prijatelja koji su se malo razišli, a sada su opet zajedno. Ponekad jedan prijatelj hoće da prica o prošlosti, drugi o budućnosti, ali važno je da se priča – započeo je govor Hil.

Premijerka Srbije Ana Brnabić pristigla je u rezistenciju.

 

(Pančevac/Republika)

VREME JE DA GLEDAMO U BUDUĆNOST Vučić: Na primeru obilaznice vidi se koliko je Srbija ojačala VIDEO

VUČIĆ Nastavak obilaznice do Pančeva mogao bi da bude završen do 2028.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.