NITI JE IZRAZIO KAJANJE, NITI JE ORUŽJE ČUVANO NA BEZBEDAN NAČIN Advokatica Zora Dobričanin otkriva detalje saslušanja dečaka-ubice! FOTO

15:50

19.07.2023

Podeli vest:

printscreen/K1

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, punomoćnik članova porodice jedne od ubijenih devojčica 3. maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ kaže za Kurir da nisu tačni navodi da je otac dečaka-ubice oružje čuvao na „apsolutno bezbedan način“, kako to tvrdi njegov branilac.

– Nije tacno da je oružje čuvano na „apsolutno bezbedan način“ kako je to iznela branilac okrivljenog, iz tog razloga sam od mojik klijenata, porodice ubijene devojčice A. B. , zamoljena da ovo demantujem. Takođe, nije tačno ni da je dečak izjavio da otac nije taj koji mu je prvi omogućio da puca i koristi oružje – naprotiv, upravo na moja pitanja je odgovorio suprotno od ovog što branilac tvrdi – kaže za Kurir Zora Dobričanin Nikodinović.

Ona se posebno osvrnula na navode advokatice Irine Borović, koja je posle ispitivanja dečaka u istrazi koja se vodi protiv njegovog oca izjavila da je on „više puta izrazio duboko kajanje“.

– Niti je izrazio kajanje, niti je iko od prisutnih iz bilo koje rečenice dečaka ubice mogao da shvati da on izražava kajanje – kaže poznata advokatica koja zastupa porodicu ubijene devojčice i koja je juče prisustvovala ispitivanju dečaka putem video linka koji je uspostavljen između psihijatrijske klinike na kojoj je smešten i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koje vodi istragu protiv njegovog oca.

Printscreen/fb

Zora Dobričanin Nikodinović potvrdila je i saznanja Kurira, da su porodice, oštećeni kao i njihovi zastupnici protiv formiranja Anketnog odbora Skupštine Srbije.

– Oštećeni roditelji i deca iz oš „Ribnikar“, kao i svi mi punomoćnici porodica nastradale dece kao i advokati – punomoćnici porodica dece koja su povređena i traumatizovana ovim masakrom, jednoglasni smo u stavu da bi rad Anketnog odbora u ovom trenutku bio kontraproduktivan i mogao bi da ugrozi tužilačku istragu i krivične postupke u celinil i kontaminira dokaze, jer bi činjenice i dokazi od značaja za krivični postupak mogle da izađu u javnost pre suđenja – objasnila je zastupnica porodice i dodala:

– Moglo bi doći do situacije da se dokazi analiziraju i svedoci ispituju prvo pred Anketnim odborom pa tek onda na sudu sto je neprihvatljivo. Upliv laičke javnosti u sudski postupak mogao bi da bude veoma štetan po postupak koji u ovom trenutku vodi Tuzilastvo i Sud uz pomoć svih drugih organa čiju pomoć zatraže i uz aktivno ucešće odbrane i ostećenih – navodi ona.

printscreen/
Al Jazeera Balkans

Kao punomoćnici oštećenih, kako dodaje Zora Dobričanin Nikodinović, oni su saglasni da Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu o masakru u Ribnikaru profesionalno i ekspeditivno, te da nema potrebe za formiranjem Anketnog odbora, kao i da za sam postupak može da bude štetno mešanje laičkue javnosti u krivični postupak koji je u toku.

– Predmeti ovih ubistava su u nadleźnosti Tužilaštva kao dela sudske vlasti pa ne vidimo benefit od Anketnog odbora ni za ovaj krivicni postupak, niti za istinu uopšte – kaže Zora Dobričanin Nikodinović za Kurir.

 

(Pančevac/Kurir)

DEČAK-UBICA IZ RIBNIKARA OTKRIO KAKO JE DOŠAO DO ORUŽJA: Ispričao skroz drugačiju priču, pa porekao sve što se do sada znalo

KAŽU DA SAM CAR, OVA KNJIGA ĆE ZARADITI MILIONE Dečak-ubica piše autobiografiju u kojoj će opisati zločin do detalja, kao i sve što je prethodilo gnusnom činu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.