POČEO RAD VRTIĆ U SEFKERINU Eliminisana lista čekanja, upisano 52 dece

20:27

19.09.2023

Podeli vest:

Printscreen

Početak školske godine za meštane Sefkerina bio je veoma značajan jer je  počeo  da radi nov vrtić, koji se nalazi  u sastavu Predškolske ustanove Bambi iz Opova. U vrtić trenutno idu 52 mališana koji su podeljeni u dve grupe, pripremni predškolski program i mešovita grupa.

Prema rečima Miloša Markova, predsednika opštine Opovo, zahvaljujući otvaranju ovog objekta lista čekanja je eliminisana.

„Sefkerin je dobio potpuno nov objekat vrtića zahvaljujući pomoći pokrajinske vlade. Ovaj projekat je od izuzetnog značaja za našu opštinu jer je godinama unazad postojao problem sa listom čekanja“, rekao je Miloš Markov, predsednik opštine Opovo.

On je dodao da je zahvaljujući podršci Vlade Vojvodine ovaj projekat uspešno sproveden.

„Mi smo prepoznali to kao jedan od prioriteta, uradili projektno – tehničku dokumentaciju, i dobili podršku Vlade Vojvodine da uradimo ovaj novi objekat vrtića i stvorimo nove kapacitete za upis dece. Prvog septembra ove godine počeo je da radi vrtić, dve grupe funkcionišu za početak, upisano je preko pedesetoro dece. Moram da kažem da smo eliminisali listu čekanja ili smo je sveli na minimum, sada nam se samo postavlja pitanje broja zaposlenih, ali verujemo da ćemo i to rešiti u narednom periodu i da ćemo na taj način dugoročno rešiti problem liste čekanja u našoj opštini. Ovo je istureno odeljenje u Sefkerinu, potpuno nov objekat, to je pre bila jedna prostorija u osnovnoj školi, sada je to nov objekat, poseban, gde naši mališani imaju najbolje moguće uslove za svoje predškolske korake“, objasnio je Markov.

„Nov vrtić nalazi se u sastavu Predškolske ustanove „Bambi“ iz Opova. Mališani su podeljeni u dve grupe i imaju najbolje uslove za boravak i rad“, ističe Gordana Rajšić, direktorka PU Bambi i dodaje da je u vrtić upisano 52 dece.

„Na radost svih nas, meštana Sefkerina, roditelja i dece, vrtić je počeo da radi 1. septembra i mi smo zadovoljni, nailazimo na poteškoće koje rešavamo. Trenutno je upisano 52 dece, od toga 21 dete u pripremni predškolski period, i 31 dete u mešovitoj grupi. Vrtić je lep i funkcionalan, i krenuli smo pa ćemo videti kako će biti dalje“, rekla je Rajšić.

Miloš Markov naglašava da će i u narednom periodu čelnici ove lokalne samouprave nastaviti da ulažu  u objekte koji su namenjeni najmlađima. On kaže da je u Opovu rekonstruisan još jedan objekat, a da će se u Barandi i Sakulama,  gde vrtići funkcionišu u okviru škole,  u budućem periodu unaprediti kvalitet i kapacitet tih objekata.

(Pančevac/RTV Pančevo)

U PANČEVU ZAMENA LETNJEG RASADA NOVIM JESENJIM CVETNIM RASADOM Do početka novembra nove sadnice biće postavljene u svim delovima grada

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.