SUZANA VASILJEVIĆ O PREDIZBORNOJ KAMPANJI: Ono kroz šta prolazi PORODICA VUČIĆ nije viđeno u ISTORIJI POLITIKE

12:49

07.11.2023

Podeli vest:

Pritnscren/Facebook

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je da ima utisak da „prljava kampanja“ protiv Aleksandra Vučića nikada nije ni prestajala i da za poslednjih 30 godina nije videla da neko tako brutalno krene na nečiju porodicu, umesto da iznosi svoje političke stavove i ideje.

– Dugo sam u politici, pratim je i s jedne ili druge strane i nikada se ovako nešto nije desilo. I pored molbe predsednika Vučića u danu kada je raspisao izbore da kampanja bude bar malo pristojnija, zbog teške geopolitičke situacije, zato što je narod iznuren ratovima na Balkanu i situacijom na Kosovu i Metohiji, uz ratove u Ukrajini i na Bliskom istoku, da pokušamo da bez obzira na političke razlike krenemo u kampanju kao ljudi, ništa se od toga nije desilo – kazala je ona za Politiku.

Prema njenim rečima, predizborna kampanja za decembarske izbore „svečano“ je otvorena napadima sa tri strane.

– Matrica je ostala ista kao i pre godinu i po dana, kada su neki političari tvrdili u predsedničkoj kampanji da će Aleksandar Vučić iste večeri kada se zatvore biračka mesta uvesti sankcije Rusiji, pa se do danas ništa slično nije dogodilo. Ovaj put iz navodno pouzdanih izvora neki mediji su saopštili da će Vučić priznati tzv. Kosovo, i to odmah posle izbora iako niko takvu, a ni sličnu informaciju nije imao – kazala je ona.

Savetnica predsednika je naglasila i da je besmisleno komentarisati lažne informacije da je Vučić u Briselu dogovorio „priznanje Kosova odmah posle izbora“.

Navela je i da u emisiji koja je emitovana na N1, niste mogli da čujete ništa drugo sem najgorih optužbi od kojih nijedna nije dokazana i 99 odsto je izmišljenja protiv predsednika države.

– Oni su imali plan da u filmu učestvuju ljudi koji po prirodi stvari ne mogu ništa lepo da kažu o predsedniku Vučiću – naglasila je Vasiljević.

Dodala je da nije verovala da neko može da ide toliko nisko i da napada majku predsednika Srbije koja nema nikakve veze sa političkim životom u Srbiji, podsećajući da je reč o njihovoj koleginici koja je danas penzionerka, baka, majka i koja u životu nije uradila ništa što bi predstavljao neki problem.

– Najporaznije je da njima izvor informacija ne bude BBC, CNN, Tanjug ili neka renomirana kompanija, već tabloid Milovana Brkića i uz to su iz naftalina izvadili tekst koji je star skoro deceniju. To je takav skandal i sramota za novinarstvo i novine koje su nekada bile primer profesionalnog izveštavanja – naglasila je Vasiljević.

Ona je kazala i da se nada da je prljava kampanja završena u prvom danu i upozorava da ono kroz šta danas prolazi porodica Vučić nikada do sada nije viđeno u istoriji politike.

– Ako politički neistomišljenici imaju bilo kakvu ozbiljnu agenciju koja se bavi istraživanjem javnog mnjenja, da će ih poslušati i videti kakvi su rezultati njihove negativne kampanje i da će s tim prestati – zaključuje savetnica za medije predsednika Srbije.

(Pančevac/K1/Politika)

 

VUČIĆ SA RODITELJIMA DECE STRADALE U SAOBRAĆAJU: Tražiću trajnu zabranu upravljanja vozilom za svakog ko izazove povredu ili smrt deteta

SRBIJA JE MOJA LJUBAV, A GRAĐANI NAJVEĆA SNAGA: Predsednik Vučić sumirao minulu radnu nedelju VIDEO

NAŠA SNAGA JESU LJUDI: Predsednik Vučić posetio porodicu Stanković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.