PRAVA ZIMSKA IDILA UZ MINIMALNE CENE: Jabuka je bila dragulj ski-turizma u Jugoslaviji, a danas je zaboravljena

13:59

28.12.2023

Podeli vest:

Rina

Kopaonik i Zlatibor svakako su sada najpopularnija skijališta u Srbiji, a pre samo nekoliko decenija, na samoj granici između Srbije i Crne Gore, na Jabuci se nalazilo skijalište koje je bilo poznato širom bivše Jugoslavije. Sada je tokom zimskih meseci skoro prazno, ali ipak roditelji koji pamte zlatno doba ovog mesta rado dovode svoju decu kako bi ovde naučila da skijaju.

– Jabuka pod snegom izgleda veličanstveno, prava je šteta što se ovde ništa ne ulaže jer bi mogla biti fenomenalna turistička lokacija. Sada na mestu gde su mnogi učili da skijaju, svraćaju samo oni koji za mesto znaju, a to su mahom Prijepoljci”, kaže za RINU Milan iz Prijepolja.

Rina

Od žičare i skijališta nema ni traga, a hotel je zatvoren. Biser Jugoslavije sada posećuju samo oni „sa plićim džepom”. U krugu radi samo obližnji restoran, gde još uvek čaj može da se popije za manje od 100 dinara.

– Ko nema novca da isfinansira Kopaonik ili Zlatibor, ovde je idelano mesto da uživa u snegu i skijanju za malo novca. Smeštaj je moguć u pojedinim privatnm vikendicama, restoran je odličan, a cene su izuzetno povoljne. Za jednu crvenu možete i da ručate”, dodaju Prijepoljci.

Turistički centar „Jabuka” se nalazi na istoimenom planinskom prevoju, udaljeno oko 15 kilometara od Prijepolja na putnom pravcu prema Pljevljima.

(Pančevac/Rina)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.