DAN D ZA DELFINE Sa Francuzima za četvrtfinale EP u Zagrebu!

12:18

10.01.2024

Podeli vest:

VSS

Vaterpolisti danas (18.30) u osmini finala 36. EP u Zagrebu igraju sa Francuskom. Za Nikolu Jakšića i drugove to je najvažnija utakmica na šampionatu, na kojem imaju velike ambicije. Ali pre toga sinoć su morali da u poslednjem kolu grupe C druge divizije odmere snage sa nejakom Maltom – 21:4 (5:0, 6:1, 5:1, 5:2).

– Vidi se po rezultatima da ne pripadamo ovoj donjoj grupi. Sada je na nama da se u utakmici sa Francuskom vratimo u top osam u Evropi. Spremali smo se za taj meč. Nadam se da smo spremni… Francuzi imaju određen sistem, drže se toga. Golman je odličan, centri takođe, za oba tima je to pravi finalni meč – naglasio je za sajt VSS selektor Uroš Stevanović.

Srbima je duel sa Maltežanima, koji su igrali bez kažnjenog Karilja i trojice bolesnih igrača, poslužio kao jači trening, da isprobaju neke taktičke varijante, ali i da se napadači raspucaju. Mada je teško motivisati se protiv dosta slabijeg protivnika, naši su se trudili da igraju jako, odgovorno i sada im sledi trenutak istine.

„Delfini“ su od prvog dana priprema isticali da za njih šampionat počinje od osmine finala. I ne pomišljaju da misle na četvrtfinale i na Mađare. Jer na poslednjem Evropskom prvenstvu u Splitu dobro su se opekli, doživeli šokantan poraz od Francuza (9:10) i na kraju se kući vratili kao deveti. Taj 4. septembar 2022. dugo neće da zaborave, ali zato imaju priliku da se revanširaju „trikolorima“.

– Želja da se revanširamo za Split nije mač sa dve oštrice. Sigurno je da smo motivisaniji da pokažemo da to nije realno stanje stvari. Bilo je iz ovog sastava igrača koji su bili na toj utakmici, znaju šta može da nas očekuje i kako treba da pristupe igri – podvukao je Stevanović.

Francuzi su dosta napredovali u poslednje dve godine, na Svetskom prvenstvu u Fukuoki bili su šesti, u četvrtfinalu tada umalo nisu iznenadili Špance (6:7). U Dubrovniku su pokazali da su neugodan protivnik, bez obzira na to što su izgubili od Crne Gore (19:20 posle peteraca), Hrvatske (7:12) i Španije (6:9).

– Vidi se veliki uticaj pomoćnika Vjekoslava Kobešćaka. Igraju kao Jug, posebno u odbrani i naročito sa igračem manje. Znaju se lideri, Kruzija, Marzuki, sada je tu Bodegas. Tu je golman Fontani, iskusni su, u naletu – primetio je član stručnog štaba Stefan Ćirić.

(Pančevac/Novosti)

DELFINI SAVLADALI NEMAČKU Vaterpolisti Srbije slavili u drugom kolu EP

KRAJ ZA SRBIJU NA EP U VATERPOLU Devojke prokockale prednost od tri gola!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.