DELFINI SAVLADALI FRANCUZE!

Srbija će se u četvrtfinalu, koje je na programu u petak od 15 sati, sastati sa Mađarskom

21:03

10.01.2024

Podeli vest:

printscreen/RTS

Vaterpolo reprezentacija Srbije ne samo da je izvela revanš za bolnu eliminaciju sa prethodnog šampionata „starog kontinenta“ već je pobedom nad Francuskom u Zagrebu izborila četvrtfinale Evropskog prvenstva – konačan rezultat, posle vrlo interesantnog meča, glasio je 14:10 za „delfine“.

Iako su francuski vaterpolisti u uvodnom delu takmičenja izgubili i od Crne Gore (19:20 posle peteraca), i od Hrvatske (7:12) i od Španije (6:9), protiv Srbije su zaigrali kao u transu, želeći da ponove trijumf kojim su eliminisali istog rivala pre godinu i po dana.

I, išlo im je prilično dobro, jer su posle uvodnih prednosti srpske selekcije, napravili preokret i, nakon 3:1, poveli sa 3:4. Mandićev i gol Nikole Jakšića prviremeno su vratili vođstvo „delfinima“, ali su iskusni igrači kojima „diriguje“, istina kao „pomoćnik selektora“ legendarni hrvatski vaterpolista Vjekoslav Kobešćak, iznova poveli. No, tih 5:6 na semaforu kao da je razljutilo naše reprezentativce.

Na „prelazu“ iz druge u treću deonicu oni su dali tri gola u nizu (Mandić, Drašović, Ubović), ali ni tih 8:6 nije „umirilo“ Francuze. Sa iskustvom pobede nad Srbijom na velikom takmičenju, a osetivši da iznova „mogu“ da igraju protiv ovog rivala, krenuli su na sve ili ništa.

Ispostavilo se da ih je čekalo „ništa“, što se na ovoj utakmici na francuskom pisalo „Branislav Mitrović“. Jer, 38-godišnji Novosađanin je sa čak 11 odbrana do 20. minuta potpuno obeshrabrio rivale, a podigao nivo samopouzdanja sopstvenoj ekipi, što je bilo od ključne važnosti pred poslednju deonicu.

U njoj je nervozni rival ulazio iz greške u grešku, a kako je i Mitrović nastavio sa bravurama, i njegove kolege održavale visoku preciznost, prednost je rasla. Kada je semafor pokazao prvi put +4, bilo je jasno i ko ide dalje.

Naredni rival ekipe selektora Uroša Stevanovića biće niko drugi do „večiti rival“, svetski prvak, a meč Srbija – Mađarska igra se u petak od 15 časova.
(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.