NESREĆA U RUDNIKU U BORU: Povređeno 10 radnika, nema životno ugroženih

10:44

16.02.2024

Podeli vest:

RINA

Desetoro radnika kompanije CC-3 Mining Construction iz Bora, prevezeno je kolima hitne pomoći do borske bolnice, nakon što je danas oko 11 sati, prilikom spuštanja u rudarsko okno došlo do nezgode, saopšteno je iz te kompanije, javlja Tanjug.

Kako se navodi, do nezgode je došlo kada je prilikom spuštanja u okno, tzv. rudarska kibla u kojoj se nalazilo desetoro radnika, naglo zastala i da je zbog toga došlo do cimanja i tom prilikom nekoliko radnika je zadobilo povrede.

„Svih desetoro radnika je kolima hitne pomoći odmah prevezeno u borsku bolnicu na opservaciju i, prema rečima lekara, niko od njih nije životno ugrožen. Dvojica radnika, jedan sa zadobijenim povredama pršljenova i drugi sa otvorenim prelomom noge, su prema rečima lekara upućeni na dalje lečenje u ortopedske klinike“, ističe se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Iz kompanije CC-3 Mining Construction, koja je proizvođač „Ziđin majninga“, dodaju da će detalje nezgode utvrditi istraga.

Iz kompanije izražavaju iskreno žaljenje zbog nezgode koja se dogodila i dodaju da ona pokazuje da, bez obzira na svu pozornost i sprovedene mere bezbednosti, rudarska delatnost nažalost uvek sa sobom nosi rizik.

(Pančevac/Politika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.