KANSKI FESTIVAL: Vladimir Perišić izabran za člana žirija u kategoriji dveju nagrada

11:22

26.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT/RTS Kulturno-umetničk program - Zvanični kanal

Srpski reditelj Vladimir Perišić izabran je za člana žirija Kanskog festivala u kategoriji Kratkog filma i „La Cinef” nagrada, saopštili su danas producenti.

„Čast mi je da sam deo ovog žirija i radujem se da otkrijem filmove u selekciji. To je žiri koji dodeljuje ‘Zlatnu palmu’ za kratki film i nagrade za najbolje studentske filmove. Moj diplomski film je bio u selekciji ‘La Cinef’ i to je bio moj prvi susret sa Kanom”, rekao je Perišić, prenosi Tanjug.

Istakavši da ima „neku posebnu emotivnu vezu sa tom selekcijom”, Perišić je dodao da se raduje što joj se na ovaj način vraća u Kan.

Predsednik žirija u kome je Perišić je belgijska glumica Lubna Azabal, a članovi su reditelj, scenarista i producent Mari Kastij Mentjon-Šar, producent Paolo Moreti i producent i reditelj Klaudin Nugaret.

Njihov zadatak biće da odaberu između 11 kratkih filmova dobitnika „Zlatne palme”, kao i tri od 18 studentskih filmova kojima će biti dodeljena „La Cinef” nagrada.

Perišićev diplomski kratki film „Dremano oko” je predstavljen 2003. godine u Kanu, u selekciji „Sinefondasion”, namenjenoj najboljim studentskim filmovima.

Perišićev poslednji igrani film „Lost Country” (2023) premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Kanskom festivalu, u selekciji „Nedelja kritike”, a Jovan Ginić je dobio „Revelation Award” za najboljeg glumca.

Festival u Kanu će biti održan od 14. do 25. maja, a „Zlatnu palmu” i „La Cinef” nagradu u tim kategorijama će uručiti predsednik žirija Azabal tokom svečane ceremonije zatvaranja.

(Pančevac/Politika)

NOVI SAD: U planu podizanje spomenika Miki Antiću

AUSTRIJSKI FILMSKI FESTIVAL: Nova i stara ostvarenja austrijske kinematografije u tri srpska grada

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.