Majka dečaka koji je izvršio masovno ubistvo u „Ribnikaru“ negirala krivicu

14:41

15.05.2024

Podeli vest:

Pritnscren/YT

U Višem sudu u Beogradu danas je majka dečaka koji je u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ ubio devet učenika i čuvara te škole, iznela odbranu i negirala krivicu. M. K. je danas iznela detaljno odbranu, nakon čega je odgovarala na pitanja tužilaštva i odbrane, saznaje Tanjug.

Ona je kao i njen suprug optuženi V. K. rekla da neće odgovarati na pitanja punomoćnika oštećenih već samo na pitanja oštećenih. Sudija je odredio pauzu nakon koje će nastaviti suđenje.

Na prethodnih nekoliko suđenja njen suprug V. K. izneo je odbranu i odgovarao na pitanja suda, tužilaštva, oštećenih dok je na pitanja punomoćnika oštećenih odbio da odgovara. On od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti. Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Pored roditelja K.K. optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca. Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

(Pančevac/Euronews Srbija)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.