150 GODINA TRADICIJE KARNEVALA U BELOJ CRKVI Obilje šarenih kostima, zanimljivih koreografija, iskrenih osmeha i radosti! VIDEO

19:54

26.06.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Turističku sezonu u Beloj Crkvi otvara međunarodna manifestacija „Belocrkvanski karneval“, koja ima tradiciju dugu više od 150 godina. Ovaj karneval je postao prepoznatljiv simbol grada i privlači mnoge posetioce iz različitih delova sveta.

Na Belocrkvanskom karnevalu su se mogli videti brojni eksponati i učesnici, ne samo iz Srbije, već i iz inostranstva. Povorka je bila impresivna, sa mnogo karnevalskih grupa koje su donele šarenilo i kreativnost na ulice Bela Crkve.

Osim profesionalnih grupa, učestvovali su i učenici mnogih osnovnih škola koji su sa svojim učiteljicama marljivo radili kako bi kreirali fenomenalne kostime. Njihova kreativnost i angažovanost doprinela je šarenolikosti i živosti atmosfere tokom karnevalske nedelje.

Poseban deo karnevalske povorke bio je rezervisan za vrtić Predškolske ustanove „Anđelka Đurić“, koji su osvojili pobedu na dečjem karnevalu, održanom prethodnog dana. Mališani su s ponosom predstavili sve lepote Belocrkvanskog karnevala uz obilje šarenih kostima, zanimljivih koreografija, iskrenih osmeha i radosti.

„Belocrkvanski karneval“ je svojom dugom tradicijom postao ne samo centralni događaj u Beloj Crkvi, već i magnet za turiste koji žele da dožive jedinstvenu atmosferu ove manifestacije. Svake godine, otvaranje karnevala obeležava početak živahne turističke sezone u Beloj Crkvi.

 

(Pančevac/RTV Pančevo)

GRAD PANČEVO NAGRADIO 27 NAJBOLJIH STUDENATA: Svaki dobio po 35.000 dinara, vaučer za katamaran i dela pančevačkog umetnika Vuka Vučkovića

GRADSKI PARK U NOVOM RUHU PRE ROKA Vitman: Završetak radova sredinom avgusta! Stižu i novi kandelabri (FOTO I VIDEO)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.