PRVA MEDALJA ZA SRBIJU U PARIZU! Arunović i Mikec u finalu discipline vazdušni pištolj na 10 metara, za zlato protiv Turaka!

11:11

29.07.2024

Podeli vest:

Foto: OKS

Strelci Zorana Arunović i Damir Mikec doneli su prvu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Parizu. Oni su se plasirali u finale discipline vazdušni pištolj na 10 metara i tako obezbedili odličje, bar srebrno.

Oni će se boriti za zlato u finalu protiv turskog tandema, nakon što su u kvalifikacijama završili kao drugi, baš iza njih. Time su obezbedili medalju našem olimpijskom timu.

I ono što je najbitnije – Mikec i Arunović će zlato pokušati da upucaju u utorak protiv tandema Tarhan – Dikec.

Arunović i Mikec su ostvarili rezultat od 581 krugova, čime su se razdvojili od strelaca iz Indije (Baker, Sin – 580) i Južne Koreje (Oh, Li – 579) i poslali ih da se bore za bronzu.

Lavovski deo posla odradila je Arunović, upucala je čak 13 „desetki“ i samo dve „devetke“, a posebno je bila impresivna u drugoj sa samo „desetkama“. Povukao je i Mikec kada je bilo potrebno, imao je 11 „desetki“ i ostao pribran u poslednjoj seriji za plasman u finale i medalju, koja će mu „pokriti“ neuspeh u nedelju.

(Pančevac/Sportal)

NOLE JE FAVORIT Teniski trener o meču Đokovića i Nadala: Španac je nikad slabiji i nikad sporiji, šanse su 85:15 za Novaka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.