GRADSKA UPRAVA POZIVA UGOSTITELjE Podnesite zahtev za kategorizaciju objekata

13:53

04.08.2023

Podeli vest:

Pančevac
Zakonom o ugostiteljstvu iz 2019. godine propisana je obaveza ugostitelja koji pruža usluge smeštaja u objektima domaće radinosti (kuća, apartman i soba), kao i u objektima seoskog turističkog domaćinstva, da izvrši njihovu kategorizaciju. Zahtev se podnosi preko eTuriste.
U vezi s tim, Gradska uprava grada Pančeva pozvala je sva fizička lica koja usluge smeštaja pružaju na način suprotan zakonu da joj se u što kraćem roku obrate i podnesu zahtev za kategorizaciju ugostiteljskog objekta za smeštaj. Po dobijanju rešenja o kategorizaciji ugostiteljski objekat i ugostitelj će biti evidentirani u sistemu eTuriste, pa će, u skladu s pozitivnim propisima, moći da nastave pružanje ugostiteljskih usluga smeštaja na zakonit način.
Fizičko lice može da pruža ugostiteljske usluge neposredno ili preko posrednika, koji može biti samo pravno lice ili preduzetnik. U slučaju posredovanja fizičko lice i posrednik zaključuju međusobni ugovor, koji se radi evidentiranja dostavlja organu jedinice lokalne samouprave. U suprotnom, na osnovu zakona, fizičko lice je prekršajno odgovorno, a zaprećene kazne se kreću u rasponu od 150.000 do 350.000 dinara.
Za sve dodatne informacije i pružanje stručne pomoći Gradska uprava stoji na raspolaganju i moguće je obratiti joj se putem imejla igor.andrijic@pancevo.rs ili na broj telefona 013/308-879, kao i Ministarstvu turizma i omladine na 011/314-96-70.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.