ORBAN ERDOGANU POKLONIO KONJA, ZAUZVRAT DOBIO ELEKTRIČNI AUTOMOBIL

Orban je objavio na Fejsbuku da je to „poklon jedne konjičke nacije drugoj“, kao i da je reč o pastuvu rase „nonius“ iz ergele Mezeheđeš, prenele su RIA Novosti.

18:51

19.12.2023

Podeli vest:

Pixabay

Mađarski premijer Viktor Orban poklonio je konja, pod imenom Aristokrata, turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, koji boravi u poseti Budimpešti, dok je Erdogan Orbanu poklonio turski električni automobil.

Orban je objavio na Fejsbuku da je to „poklon jedne konjičke nacije drugoj“, kao i da je reč o pastuvu rase „nonius“ iz ergele Mezeheđeš, prenele su RIA Novosti.

Na pomenutoj društvenoj mreži postavio je i fotografiju sa Erdoganom i konjem.

Iz kabineta predsednika Turske saopšteno je da je Erdogan Orbanu poklonio električni automobil „Tog“ (Togg) turske proizvodnje.

„Predsednik Erdogan poklonio je premijeru Orbanu crni električni automobil marke Tog registarskih oznaka ‘HU TR-100’ u čast 100. godišnjice diplomatskih odnosa dve zemlje“, stoji u saopštenju.

Turski predsednik je u zvaničnoj poseti Mađarskoj, tokom koje se, osim sa Orbanom, sastao i s mađarskom predsednicom Katalin Novak, kao i s drugim predstavnicima mađarskih vlasti, a učestvovao je i na sastanku mađarsko-turskog saveta za stratešku saradnju na visokom nivou.

(Pančevac/RTS/Tanjug)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.