BRNABIĆ IZ BUKUREŠTA: Pripremam se za novu ulogu u parlamentu- da gradim jače i čvršće mostove širom Evrope

11:47

07.03.2024

Podeli vest:

printscreen/RTS

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Bukureštu, gde učestvuje na Kongresu Evropske narodne partije (EPP), da se priprema za novu funkciju u srpskom parlamentu i poručila da će graditi još jače odnose sa evropskim parlamentarcima.

– Pripremam se za novu ulogu u parlamentu – da gradim jače i čvršće mostove sa parlamentacima širom Evrope iz zemalja EU – rekla je Brnabić. Ona je novinarima rekla da će svakako to činiti i sa EPP koja je sestrinska stranka SNS.

– SNS je privrženi član EPP-a. Dosta posla je pred nama. Krenula sam, kao što sam obećala građanima Srbije, da se spremam za taj posao. Nikada nisam videla do sada da je predsednik Vučić izolovan od bilo kog svetskog lidera. Upravo suprotno, pogotovo od evropskih zvaničnika. To je prijateljska i konstruktivna atmosfera. Moji susreti ovde su takođe dobri. Mnogo dobro poznajem Ursulom fon der Lajen, imali smo odličan sastanak sa grčkim premijerom Micotakisom, sa rumunskim predsednikom takođe. Želim da imamo odličnu saradnju sa Rumunijom – istakla je premijerka Srbije.

(Pančevac/Novosti)

PROSLAVIĆEMO UZ TRUBAČE Kablarci čestitali Ani Brnabić buduću poziciju: Ona je mnogo učinila za naš kraj

BRNABIĆ O IZVEŠTAJU ODIHR: Mediji u okviru Junajted grupe još juče počeli da navode delove i pre nego što je objavljen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.